Luchthaven El Prat

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

De belangrijkste luchthaven van Catalonië

Als je binnenkort op citytrip vertrekt en nog nooit eerder in de luchthaven van bestemming bent geweest, kan je aankomst soms overweldigend zijn en ja, mogelijk ook ongezonde stress veroorzaken. Als je kiest voor een citytrip naar Barcelona heb je de keuze om te landen op de luchthaven El Prat of Reus. El Prat is de meest centrale en gekozen luchthaven, al zijn vliegtickets naar Reus vaak iets goedkoper aangezien veel budget-maatschappijen vliegen op deze luchthaven. Kortom: Vlieg je binnenkort voor het eerst naar Barcelona? Dan denken we je met dit artikel al een fijne start van je citytrip te kunnen geven.

El Prat in een notendop

De luchthaven van Barcelona is de belangrijkste luchthaven in Catalonië en de op een na grootste luchthaven van Spanje, na de luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Het heeft 3 start- en landingsbanen en twee passagiersterminals, de terminal T1 en de terminal T2. De recente wijzigingen in de structuur van de luchthaven hebben ertoe geleid dat de drie oudere terminals samen zijn gesmolten tot één terminal, de terminal T2.

De ligging

De luchthaven van Barcelona ligt in het zuidwesten van Barcelona. Om precies te zijn: 12 km ten zuidwesten van het centrum van de stad, tussen de stadsgrenzen van El Prat de Llobregat, Viladecans en Sant Bo. De luchthaven, ook bekend als El Prat, ligt op slechts drie kilometer van de haven van Barcelona en op 7 km van het industrieterrein Zona Franca, een van de belangrijkste industriële en logistieke parken in Spanje en de grootste factor in de economische kracht van Barcelona.

El Prat Barcelona

El Prat Barcelona

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Vraag je je af hoe je in het centrum van Barcelona zal geraken en terug? Wel, vanuit het centrum van Barcelona is de luchthaven goed bereikbaar met het openbaar vervoer via de metro, trein en bus. Het heeft ook een permanente dienst van taxi’s en langeafstandsbussen die de luchthaven verbinden met de rest van de provincies. En als je eenvoudig vanuit het centrum de luchthaven El Prat kan bereiken, dan denken we dat het in tegenovergestelde richting ook wel goed zit.

Maatschappijen met rechtstreekse vlucht

Een vlucht boeken naar Barcelona? Bij deze maatschappijen kan je terecht voor een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel: Vueling, Ryanair, Iberia en Brussels Airlines. Andere, maar dan met een overstap zijn: KLM, Lufthansa en Transavia.

Stille luchthaven

Op de luchthaven van Barcelona El Prat begint of eindigt jouw vakantie niet met hoofdpijn. Je zal er weinig of geen openbare informatieberichten door de luidsprekers horen. Iemand is daar dus op het grandioze idee gekomen om zowel reizigers als medewerkers van de luchthaven zelf, een aangename en rustige tijd op de luchthaven te gunnen.

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...