La Sagrada Família

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

Een prachtige basiliek & must-see in Barcelona

Antoni Gaudí was een Catalaans architect. Hij wordt gezien als de grondlegger van de moderne en organische architectuur en veel architecten van deze tijd nemen nog steeds een voorbeeld aan Gaudí. En dat is niet voor niets. Antoni Gaudí was een perfectionist, een idealist en bovenal een fantastische ontwerper. Zijn ideeën waren baanbrekend en zorgden voor een aantal fantastische bouwwerken. Bouwwerken waar nog steeds jaarlijks ontelbaar veel mensen naar toe gaan om te bezoeken, om te bewonderen, en om van te genieten. Gaudí is met zijn invloeden nog steeds een grote inspirator voor de huidige moderne bouwwerken. En zijn bekendste is misschien wel de Sagrada Família.

sagrada familia

Het bekende beeld van La Sagrada Familia. Indrukwekkende torens met verfijnd handwerk en uiteraard de grote bouwkranen op de achtergrond.

Wat is de Sagrada Família?

De Sagrada Família is een basiliek, gelegen in Spanje. Om specifieker te zijn, het is gelegen in Barcelona, de grootste en mooiste stad van het evenzo schitterende Catalonië. De Sagrada Família is gebouwd in 1882, maar de bouw is eigenlijk nooit gestopt. Zelfs nu zijn ze nog bezig om de basiliek nog mooier, grootser, indrukwekkender en meer bijzonder te maken. Het moet het grootste gebouw van Barcelona worden en tevens het hoogste. Op Youtube staan filmpjes waarop te zien is hoe het gebouw er uiteindelijk uit moet komen te zien, en dat is erg indrukwekkend. Sagrada Família betekent de Heilige Familie. In 1883 neemt Gaudí de leiding over de bouw van de basiliek en stopt pas bij zijn dood in 1926. Je ziet ook duidelijk de invloeden in het gebouw terug van de wereldberoemde architect. Zijn werken zijn ook op andere plekken in Barcelona te aanschouwen, maar de Sagrada Família wordt toch wel gezien als zijn absolute meesterwerk. Een gebouw zo mooi dat het elk jaar een ontelbaar aantal toeristen aantrekt. Iedereen wil de Sagrada Família van dichtbij meemaken en daar valt zeker wat voor te zeggen!

interieur sagrada familia

Het interieur van La Sagrada Familia is net zo spectaculair als de buitenkant.

Overige informatie

De Sagrada Família is bezig aan een van de langste bouwreeksen van Spanje. De bouw is begonnen in 1882 maar is, zoals gezegd, nog steeds niet af. Dit komt omdat de Sagrada Família een verzoeningskerk is. Dit houdt in dat de basiliek leeft op donaties. Daarom is er meestal in een keer niet genoeg geld om iets groots neer te zetten, maar duurt alles lang voordat ze het geld bij elkaar hebben gesprokkeld. Maar we krijgen er uiteindelijk wel iets van terug. De bouw gaat de laatste jaren iets sneller, dankzij het feit dat de Sagrada Família nu ook entreegeld kan vragen. En aangezien er zoveel toeristen op deze kerk afkomen, komt er vanzelf genoeg geld binnen. Hierdoor kan de bouw weer sneller verlopen. Maar de Sagrada Família is zeker een bijzonder mooi gebouw om eens een kijkje bij te nemen. Als je op citytrip gaat naar Barcelona mag deze kerk eigenlijk niet ontbreken op je to-do lijstje. Het is tevens ook gelegen in een prachtige omgeving. Je zult geen spijt krijgen van een bezoekje aan de Sagrada Família.

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...