Park Güell

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

Het indrukwekkende Park Güell bezoeken

Barcelona is een prachtige stad, gelegen in Catalonië, Spanje. Hoewel de Catalanen graag zien dat ze afgezonderd worden van Spanje, behoort het voorlopig nog steeds tot Spanje. Catalonië is een prachtige plek om op vakantie te gaan en Barcelona een fantastische stad om op citytrip heen te gaan. Het is niet voor niets dat elk jaar zoveel mensen naar Barcelona trekken om te genieten van de vakantie. Het Camp Nou wordt veel bezocht, evenals de prachtige landschappen in Catalonië. Barcelona is een van de grootste steden met de meeste invloeden van en over de hele wereld. En iemand die daar veel invloed in heeft gehad, is Antoni Gaudí.

Voor meer bezienswaardigheden kan je onze op de link klikken.

palmbomen in parc guell

In Parc Guell vind je ook schitterende fauna zoals deze palmbomen. Uiteraard een mooie blauwe lucht, zoals je dit mag verwachten in Barcelona.

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí is een bekende architect, die veel werk heeft verricht in Barcelona. Zijn bekendste werken staan in de grootste stad van Catalonië. Gaudí’s bekendste werk is mogelijk wel de Sagrada Familía. De prachtige, grote basiliek is een van de mooiste werken van heel Barcelona, mogelijk zelfs wel heel Europa. De torenhoge kerk is zeer indrukwekkend en trek toeristen aan van over de hele wereld. Antoni Gaudí is hier lang de baas over geweest, tot aan zijn dood heeft hij meegewerkt aan het gebouw. Maar de plek waar je het meest ziet van de architect Antoni Gaudí, is Park Güell. Park Güell staat geheel in het teken van de architect Antoni Gaudí. Gaudí is een van de meest succesvolle architecten die er ooit is geweest en heeft niet voor niets nog ontzettend veel invloed op de huidige manier van bouwwerken. Gaudí wordt gezien als een van de meest belangrijke ontwerpers uit de gehele geschiedenis, en zijn kunstwerken zijn volop te bewonderen in Barcelona. En het stadspark Park Güell is misschien niet zijn belangrijkste werk, dat is immers de Sagrada Família, maar wel het werk waar het meest van de architect in terug te vinden is.

mozaiek in parc guell

Gaudi maakte veel gebruik van mozaïek, dit levert kleurrijke en schitterende plekken op in het park.

Waarom naar het Park Güell?

Maar waarom zou je nou naar een stadspark gaan, als er zoveel andere dingen te bezoeken zijn in Barcelona? Ten eerste is het niet zomaar een stadspark. Er staan overal fantastische kunstwerken van voornamelijk Gaudí, maar ook van andere bekende en belangrijke architecten en kunstenaars. Hierdoor is het een heel bijzonder park, omdat overal waar je kijkt prachtige beeldhouwwerken staan. Ten tweede is het er ook nog eens erg gezellig. Heel veel toeristen trekken jaarlijks, voornamelijk in de zomer, naar Park Güell om te genieten van al het moois dat er te vinden is. Zo is de kans ook erg groot dat je zat Nederlanders tegenkomt. In het stadspark kun je rustig zitten, genieten van het weer, maar ook jezelf in cultureel opzicht ontwikkelen. Veel mensen gaan er rustig lunchen in het zonnetje en kijken ondertussen naar al het prachtige beeldhouwwerk wat er te vinden valt. Het is niet voor niets dat het Park Güell zo populair is, het is immers erg mooi, bijzonder en indrukwekkend. Wanneer je een citytrip naar Barcelona doet, is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in het Park Güell. Je zult er geen spijt van krijgen.

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...