Camp Nou

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

Bezoek het stadion van FC Barcelona

Wanneer je van plan bent om een citytrip Barcelona te maken, de grootste stad van het prachtige Catalonië (gelegen in Spanje), dan zijn er uiteraard veel bezienswaardigheden om naar toe te gaan. Sterker nog, het aantal fantastische bezienswaardigheden zijn vrijwel ontelbaar. Je hebt er een hele lange tijd voor nodig om al het bijzonders van Barcelona te kunnen zien. Maar toch zijn er een paar die er absoluut bovenuit springen. Een daarvan is het voetbalstadion van de plaatselijke club FC Barcelona, het Camp Nou. Hieronder zal beschreven worden waarom het Camp Nou zo’n fantastisch stadion is en het voor iedereen een absolute must is om eens een kijkje te nemen bij deze sporttempel.

Het stadion van FC Barcelona

FC Barcelona is een van de grootste club van de wereld. Samen met Real Madrid, de grote concurrent, en Manchester United maakt het voetbalbolwerk al decennia lang de dienst uit als het gaat om het mondiale voetbal. Door de jaren heen speelden grote sterren in het Camp Nou van FC Barcelona, zoals Romario, Ronaldinho, Messi en Neymar. De club is in alle opzichten enorm, en daar past natuurlijk ook een fantastisch stadion bij. Het Camp Nou biedt plaats aan 99.000 bezoekers. Door de bouw doet het denken aan een soort van moderne versie van het oude Colosseum van Rome. Het stadion is geopend op 24 september 1957. Het stadion staat ook nog eens midden in de stad en is hierdoor erg goed bereikbaar. Het Camp Nou is ook indrukwekkend voor niet-voetballiefhebbers. Het stadion is namelijk dusdanig groot (bijna plaats aan een ton mensen) dat het voor iedereen een onuitwisbare indruk achter zal laten. Het stadion is wellicht wat gedateerd, maar oogt nog wel perfect in orde. Het is de droom van elke jongen om later in het Camp Nou te voetballen, en anders om op zijn minst een keer een bezoekje te brengen aan dit machtige stadion.

Tips

Het Camp Nou kun je dus ook bezoeken als je geen voetbalfan bent. Het is natuurlijk erg bijzonder om een bezoekje te brengen aan dit stadion tijdens een wedstrijd, als je tussen 99.000 man zit, en je kunt genieten van spelers als Messi, Dembele en Suarez. Maar dit is natuurlijk lastig in de zomervakantie, omdat er dan geen voetbalwedstrijden worden gespeeld. Daarentegen is het ook zeker erg leuk om het stadion te bezoeken als er geen wedstrijden worden gespeeld. Het stadion biedt namelijk tours aan waarmee je overal een kijkje kunt nemen. Zo loop je over de tribunes, door de kleedkamers, bij de persruimte en door het museum waar alle prijzen geëtaleerd staat. Een dagje Camp Nou is een belevenis an sich en voor iedereen aan te raden. Als je van plan bent een citytrip Barcelona te maken, twijfel dan niet om dit stadion te bezoeken. Je zult ook zeker niet de enige toerist zijn, er zijn ongelofelijk veel toeristen die hetzelfde plan trekken en naar het Camp Nou gaan. En dat is natuurlijk niet zomaar. Het Camp Nou is betoverend.

Zie ook:

http://www.fcbarcelona.com/camp-nou

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...