Casa Batlló

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

De Casa Batlló: een ontwerp van Anton Gaudí

Als je een citytrip naar Barcelona maakt, mag je in elk geval één bezienswaardigheid zeker niet overslaan: de zeer fraaie en indrukwekkend ogende Casa Batlló. De Casa Batlló ligt aan een van de grootste straten van Barcelona, de Passeig de Gràcia. Dit prachtige gebouw uit 1877 is ontworpen door de legendarische architect Anton Gaudí. Deze modernistische architect legde de basis van de organische architectuur en ontwierp gebouwen in de stijl van Art Nouveau en Jugendstil. Gaudi ontwierp naast de Casa Batlló nog tal van gebouwen, vooral in Barcelona. Het bekendste Gaudí-ontwerp is zonder twijfel de schitterende Sagrada Familia. Maar de Casa Batlló is ook een meesterwerk, een topwerk uit de architectonische geschiedenis.

De speciale architectuur van de Casa Battló

Het meest opvallende van de Casa Battló is dat het gebouw geen hoeken kent, maar alleen rondingen. De buitenkant van de Casa Battló lijkt daardoor op een golvende zee. De balkons van het gebouw hebben het uiterlijk van vissenbekken, terwijl het exterieur van de Casa Battló, dat van mozaïek gemaakt is, de indruk wekt van vissenschubben. Verder lijken de pilaren van het gebouw een beetje op dinosaurussen. Opnieuw een dierlijk element dus.

Naast de buitenkant van het gebouw, is het veelkleurige dak qua ontwerp zeer bijzonder. Dit dak doet opnieuw denken aan dieren, in dit geval aan een draak. Op het dak zie je een soort drakenrug, met aan weerszijden een mozaïekpatroon dat lijkt op drakenschubben. Men denkt dat Anton Gaudí met het dak heeft willen verwijzen naar de legende van Joris en de draak. Ook omdat de schoorsteen van de Casa Battló erg lijkt op een zwaard.

casa batllo gevel

De gevel van Casa Batllo

Bezoekersinformatie: locatie en entreeprijzen

De Casa Battló is gesitueerd aan de Passeig de Gràcia op nr.43. Het gebouw ligt op loopafstand van metrostation Passeig de Gràcia en is snel te bereiken met de metrodiensten L2, L3 en L4. Het gebouw is erg populair en wordt druk bezocht. Daarom is het raadzaam om je tickets van tevoren op internet te bestellen, zodat je niet in lange wachtrijen komt te staan. Entreekaarten kunnen online gereserveerd worden vanaf 24,50 euro per volwassene. Kinderen tussen 7 en 17 jaar krijgen 3 euro korting. Betaal je voor de kaartjes vijf euro extra, dan hoef je niet in de rij te staan.

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...