Casa Mila

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

Een geweldige plek voor liefhebbers van Gaudi

In Barcelona’s centraal gelegen Passeig de Gràcia vind je Casa Milà of La Pedrera, een fenomenale combinatie van fantasie en functionaliteit. Dit architectonische monument is een must-see voor bezoekers aan Barcelona, maar vooral voor echte Gaudi-fans. Het monument toont immers het hoogtepunt van Antoni Gaudí’s carrière. Gaudi bracht zijn ontwerp als een modern gebouw dat is aangepast aan de nieuwe sociale behoeften, zonder Gaudi’s belangrijkste inspiratiebron te vergeten: de natuur en organische vormen. Het gebouw is echt ongelooflijk, met gekke vormen die combineren en veranderen met het licht van de zon.

Casa Mila

De complete gevel van Casa Mila.

Casa Mila in een notendop

Toen Pere Milà aan Antoni Gaudí de opdracht gaf om een woonblok te bouwen, gaf dit de architect de perfecte gelegenheid om een van zijn meest complete werken tot leven te brengen. Casa Milà is gebouwd tussen 1906 en 1912 en beslaat een volledige hoek van de Passeig de Gràcia in de wijk Eixample in Barcelona. De architect creëerde een verbluffend gebouw in moderne stijl, dat zich uitstrekt rond twee binnenplaatsen die de flats voorzien van ventilatie en licht. Gebogen, golvende vormen zijn de belangrijkste elementen binnen en buiten La Pedrera. De gevel van Casa Milà lijkt op een bewegende zee, waarbij de golven interageren met de zeewiermotieven op de smeedijzeren balkonleuningen. Tevens kunnen de grote stenen blokken gezien worden als een soort huid dat het skelet bedekt van een gebouw zonder dragende muren.

La Pedrera, Catalaans voor steengroeve, is eigenlijk de misprijzende naam die het gebouw heeft gekregen van de lokale bevolking die verbaasd was over de moderne organische vormen. Het Casa Milà werd in 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Vandaag wordt het gebouw gebruikt als cultureel centrum, waarvan drie plaatsen toegankelijk zijn voor het publiek: de droomachtige zolderruimte, met bakstenen bovenleidingen; het dak, waar de schoorstenen je doen denken aan het silhouet van krijgers die oprijzen tussen de duinen van de woestijn; en als laatste een verhelderende rondleiding door een appartement.

Openingstijden

Van 2 november tot 24 december en van 4 januari tot 2 maart: dagelijks, van 9 tot 18.30 uur. Laatste toegang: 18.00 uur.
Van 3 maart tot 1 november en van 26 december tot 3 januari: dagelijks, van 9 tot 20u30. Laatste toegang: 20 uur.
Op 1 januari gaat La Pedrera open om 11 uur.
Gesloten: 25 december en van 9 tot 15 januari.

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...