De Ramblas

Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

De bekendste straat van Barcelona

Tijdens jouw citytrip naar Barcelona mag een wandeling over De Ramblas zeker niet ontbreken. De Ramblas is een populaire boulevard in het midden van de stad. De straat is maar liefst 1,3 kilometer lang en is de weg die de stad optimaal verbind. Zo kun je vanuit het havengebied helemaal doorlopen naar de Gotische wijk via de Ramblas en scheidt het de El Raval Wijk in het midden van de stad.

Een kleurrijke Spaanse beleving
De Ramblas is een gezellige boulevard waar altijd wel iets te beleven is. Het is een populaire winkelstraat en alle grote merken zijn hier gevestigd. Je kunt eindeloos winkelen of genieten van de typische Spaanse tapas barretjes en restaurants aan deze straat. Een promenade over deze boulevard hoort bij een bezoek aan deze Spaanse stad.

ramblas barcelona

Ook shoppen is een uitstekend idee op de Ramblas!

Het nachtleven van de Ramblas 
De Ramblas is ook de perfecte plek voor toeristen om uit te gaan. Deze boulevard biedt naast bars om een drankje te doen ook discotheken aan. Je wordt ’s avonds hartelijk welkom geheten en persoonlijk aangesproken om naar binnen te gaan. Je hebt een enorme keuze en elke bar heeft een uniek aanbod. Geniet van een Spaans avondje stappen op deze unieke plek.

De beste tijden
Naast dat het een unieke ervaring is om de Ramblas te bezoeken, is het ook een erg populaire ervaring. Naast de Spaanse bevolking die deze weg gebruikt, is het er altijd erg druk met toeristen. Wil je de drukte vermijden? Wandel dan ’s ochtends vroeg over de Ramblas. De meeste tenten zijn dan nog gesloten en de toeristen zijn er niet te bekennen. Wil je graag winkelen? Dan ben je niet gebonden aan standaard Nederlandse openingstijden. De meeste winkels zijn in het hoogseizoen tot negen of tien uur ’s avonds geopend.

De Ramblas mag niet ontbreken tijdens jouw stedentrip naar Barcelona. Deze wereldberoemde boulevard geeft je een uniek kijkje in de cultuur van de Spanjaarden. Het is een centrale weg die het centrum van Barcelona samenbrengt. Geniet van het Spaanse leven en maak een wandeling over de Ramblas in Barcelona.

Top deals bij TUI


Barcelona tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...