Bezienswaardigheden in Barcelona

-
Wij vergelijken
tui expediabooking connections
Wij vergelijken
reisorganisaties

Een wereldstad boordevol bezienswaardigheden

Barcelona is een absolute trekpleister voor toeristen. Elk jaar trekken honderdduizenden mensen naar de prachtige stad van Catalonië, Spanje. En dat is natuurlijk niet voor niets. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom Barcelona zo’n fantastische stad is om naar op vakantie te gaan. Het is er meestal heerlijk weer, het heeft een romantisch uiterlijk, je kunt er heerlijk eten en er zijn indrukwekkende bezienswaardigheden. En die bezienswaardigheden zullen hieronder besproken worden. Barcelona is namelijk een geweldige optie als je van plan bent om op een citytrip te gaan.

Hotspots in het kort

bezienswaardigheid

Camp Nou

Door het hele jaar heen trekken niet alleen toeristen, maar ook voetballiefhebbers van over de hele wereld naar Barcelona. Dat komt omdat de plaatselijke voetbalclub, FC Barcelona, een van de meest succesvolle clubs van de wereld is. En iedereen wil deze gouden tijden van de club van dichtbij meemaken. Zeker ook omdat het stadion, het Camp Nou, al een bezienswaardigheid op zich is. Zelfs al ben je geen voetballiefhebber, is het de moeite waard om een kijkje te nemen in deze prachtige voetbaltempel. Het doet denken aan een moderne versie van het Collosseum.

Meer weten over stadion Camp Nou? Klik hier

bezienswaardigheid

Sagrada Família

Maar er zijn natuurlijk ook nog veel andere, zeer bekende bezienswaardigheden in Barcelona. Zo is er ook de Sagrada Família. Dit is een schitterende basiliek, is torenhoog en zeer indrukwekkend. Je kunt ook binnen een kijkje nemen. Het plafond zit dusdanig hoog dat je overdonderd wordt, en ook het interieur en alle versieringen zijn fantastisch om te zien. Ze zijn zelfs nog steeds met een bouwplan bezig om het gebouw nog hoger, mooier en indrukwekkender te maken. Dit moet over een flink aantal jaren af zijn. Op Youtube zijn er fantastische filmpjes te vinden hoe de basiliek er uiteindelijk uit moet komen te zien, maar op dit moment is het ook al een fantastische bezienswaardigheid.

Meer weten over stadion La Sagrada Familia? Klik hier

bezienswaardigheid

Casa Míla

Daarnaast heb je ook de Casa Míla, net als de Sagrada Família een ontwerp van Antoni Gaudí. De Casa Míla is een fantastisch gebouwd appartementencomplex en het lijkt wel een optische illusie op het eerste gezicht. De mooie vormen die het gebouw bezit zorgen voor een erg bijzondere aanblik.

Meer weten over stadion Casa Mila? Klik hier

bezienswaardigheid

Park Güell

Een andere bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is om te bezoeken wanneer je in Barcelona bent, is de Park Güell. Park Guëll is een stadspark met allemaal schitterende ontwerpen, ook – alweer- van een van de meest succesvolle ontwerpers die de wereld ooit heeft gekend: Antoni Gaudí. Het is ongelofelijk hoeveel moois Gaudí heeft gebracht aan Barcelona. Hij wordt nog steeds gezien als een groot voorbeeld voor alle andere ontwerpers die de wereld nu kent. Het is ook niet voor niets dat de meest bekende bezienswaardigheden van zijn hand komen, hij had een goed oog voor wat de stad nodig zou hebben. En nog steeds bezoeken een onwerkelijk aantal mensen naar zijn ontwerpen, omdat ze simpelweg tijdloos zijn. De Sagrada Família is zijn absolute topwerk, maar de Casa Míla en de Park Güell zijn ook zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen.

Meer weten over stadion Park Guell? Klik hier

bezienswaardigheid

Casa Batlló

Er zijn natuurlijk nog veel meer schitterende bezienswaardigheden in Barcelona. Zo heeft Antoni Gaudí ook de Casa Batlló ontworpen, een prachtig pand in Barcelona. Ook hierin zie je heel duidelijk de invloeden van Gaudí. Het pand is mooi om eens een kijkje bij te nemen.

Meer weten over stadion Casa Batllo? Klik hier

bezienswaardigheid

Font Màgica

Een andere fantastische bezienswaardigheid van Barcelona is de Font Màgica, een prachtige verzameling van fonteinen. Zeker ’s avonds is het erg mooi om te zien, door alle verschillende kleuren en lichten die bij de fonteinen horen. Je kunt hier vlakbij ook op een terras een drankje doen met uitzicht over deze fonteinen. De Font Mágica wordt ook wel de Fonteinen van Montjuïc genoemd.

Meer weten over stadion Font Mágica? Klik hier

bezienswaardigheid

Kasteel van Montjuïc

Bij de heuvel van Montjuïc staat ook een prachtig kasteel, de Kasteel van Montjuïc. Dit kasteel, ook met fonteinen aan de voorzijde, is een absolute aanrader als je een citytrip naar Barcelona gaat doen. Het kasteel is schitterend versierd, erg groots en straalt veel macht en rijkdom uit. Het kasteel is een kustverdedigingsfort, stammend uit de achttiende eeuw.

bezienswaardigheid

De Ramblas

De Ramblas is dé straat waar alles gebeurd in Barcelona. De rode ader door de stad. Straatentertainment, leuke restaurants/kroegjes, winkels en Barcelona op z’n best. Tijdens jouw citytrip in Barcelona zul je ongetwijfeld regelmatig door deze straat heen lopen.

Meer weten over de Ramblas? Klik hier

bezienswaardigheid

Museu Nacional d’Art de Catalunya

De Museu Nacional d’Art de Catalunya is ook een fantastisch museum om te bezoeken, en deze is ook gelegen op de Montjuïc heuvel. Deze heuvel, vlakbij de kust van Barcelona, bezit zo veel fantastische bezienswaardigheden dat ze bijna niet te doen zijn in een korte vakantie. Als je van plan bent een paar dagen in Barcelona te blijven, is het belangrijk een goede planning te maken. Er valt zó veel te zien in de stad, dat je harde keuzes moet maken.

bezienswaardigheid

De Montserrat

De Montserrat is een bijzondere berg in Catalonië, bij Barcelona. Het wordt gezien als een van de meest mysterieuze bergen ter wereld. Verklaarbaar is het ook nauwelijks, als je goed kijkt naar de berg. Het heeft hele bijzondere vormen en is daarom ook een absolute toeristentrekker. De berg is 1236 meter hoog en zeer indrukwekkend.

bezienswaardigheid

Museu Picasso

Het Museu Picasso is, zoals de naam al doet vermoeden, een museum vernoemd naar de welbekende Picasso. Een van de drie musea die vernoemd zijn naar de kunstenaar staat in Barcelona en is zeker ook de moeite waard.

bezienswaardigheid

Arc de Triomf

De Arc de Triomf is ook een geweldige bezienswaardigheid van Barcelona. Deze rode triomfboog, gemaakt van bakstenen, staat al sinds 1888 in Barcelona en is niet meer weg te denken uit de stad. De triomfboog is ontworpen door architect Josep Vilaseca i Casanovas. Parijs heeft er ook een in het wit, maar dat dit rood is maakt het wel erg bijzonder en mooi om te zien. Je zult geen spijt krijgen van een bezoekje aan Barcelona. Want naast alle genoemde, en overige, bezienswaardigheden kun je er ook genieten van een simpele strandvakantie, van het brede assortiment om te shoppen en het heerlijke klimaat. Barcelona is een absolute wereldstad en een must voor stedenliefhebbers. Catalonië is een van de mooiste gebieden van de wereld en de grootste stad is natuurlijk een geweldige belevenis om een keer mee te maken.

Parijs tips & aanbiedingen

cocktails

Uitgaan in Barcelona

Barcelona is een geweldige stad, waar je niet alleen prachtige bezienswaardigheden kunt vinden, maar waar je ook tot diep in de nacht kunt gaan stappen. Er zijn...

shoppen barcelona

Shoppen in Barcelona

Barcelona is niet alleen een prachtige stad, maar je kunt er ook heel goed shoppen. Als je tijdens je stedentripje naar deze Spaanse stad mooie dingen wilt scor...