Direct naar de aanbiedingen?

Bekijk direct de goedkoopst deals naar Londen op onze aanbiedingen pagina!

Ontdek direct de beste geprijsde aanbiedingen naar Londen, bekijk en vergelijk direct!

Bekijk alle aanbiedingen
Font Màgica de Montjuïc
vliegtickets.be barcelonaneckermann reizenebookers citytripsconnections citytrip barcelonasunweb citytripsworld ticket center vliegticketskras reizen

Font Màgica, de mooiste fontein van Barcelona

Wanneer je een citytrip naar Barcelona gaat maken, is het belangrijk om goed te bedenken waar je heen wilt gaan. Er valt immers te veel te zien in de grootste stad van Catalonië, en op Madrid na de grootste stad van heel Spanje! Barcelona is een prachtige stad, met een heerlijk klimaat en fantastische winkels en restaurants. Het eten is er heerlijk en je kunt er eindeloos shoppen. Parijs is misschien dan wel de stad van de mode, maar Barcelona kan er ook wat van. Ook kun je er genieten van verschillende grote voetbalwedstrijden, want FC Barcelona speelt in het Camp Nou midden in de stad. Maar natuurlijk kun je er genieten van vele andere sporten. Maar een ding dat zeker niet op je lijstje mag ontbreken, is de Font Màgica.

Voor meer bezienswaardigheden in Barcelona, kan je klikken op de link voor een overzicht.

Wat is de Font Màgica?

De Font Màgica is een terras van fonteinen gelegen in het centrum van Barcelona. Het is gebouwd in 1929, voor de Wereldtentoonstelling van 1929. De Wereldtentoonstelling van 1929 werd dus gehouden in Spanje en grotendeels ook in het prachtige Barcelona. Natuurlijk is het niet zomaar dat Barcelona en Spanje werd uitgekozen. Barcelona is een wereldstad en wordt gezien als een van de steden met de meeste invloeden van en over de hele wereld. De Wereldtentoonstelling van 1929 was erg populair en belangrijk voor het land. En het prachtige Font Màgica deed voor niets onder in de tentoonstelling. De prachtige verlichte fonteinen waren en zijn nog steeds een genot voor het oog. In 2010 begon een volledige renovatie van de fonteinen en dat pakte goed uit. Het is nog steeds fantastisch om al die verlichte fonteinen te zien.

Font Màgica

Waarom de Font Màgica?

De Font Màgica is een absolute must-see voor iedereen. Overdag, maar zeker ’s avonds is het er heerlijk vertoeven. Er worden dansvoorstellingen en muziekconcerten gegeven. Hierbij wordt het licht aangepast op de muziek, waardoor er een schitterend effect te zien is. Veel toeristen trekken jaarlijks naar de fonteinen toe. Je kunt er overdag heerlijk lunchen en genieten van een drankje, en ’s avonds kun je met uitzicht op de fonteinen lekker tot rust komen. De Font Màgica is een absolute toeristentrekpleister en is erg belangrijk voor de stad, ook vanwege de ligging.

De fonteinen liggen aan de voet van de mooiste heuvel van Catalonië. La Mérce viert er elk jaar haar afsluiting bij de Font Màgica en dat gaat gepaard met veel muziek, drank en vuurwerk. Oftewel: het is altijd genieten bij de Font Màgica. Wanneer je een citytrip naar Barcelona gaat maken, vergeet dan niet bij deze schitterende fonteinen een kijkje te nemen. Er is in de omgeving van de Font Màgica ook erg veel te doen. Het is gelegen in een van de drukste gebieden van Barcelona, waardoor het er altijd een heerlijk druk leven is. En je zult veel andere toeristen ontmoeten rond deze fonteinen. En voor goed geluk kun je natuurlijk altijd een muntje gooien in de fontein.

Over ons: citytripbarcelona

CitytripBarcelonaXL.be is de website in België om en leuke citytrip te vinden naar de prachtige stad Barcelona. Voor vergelijken ga je naar onze aanbiedingen pagina, voor informatie bezoek je de zijbalk met alle categorieën!

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*