Direct naar de aanbiedingen?

Bekijk direct de goedkoopst deals naar Londen op onze aanbiedingen pagina!

Ontdek direct de beste geprijsde aanbiedingen naar Londen, bekijk en vergelijk direct!

Bekijk alle aanbiedingen
Casa Míla
vliegtickets.be barcelonaneckermann reizenebookers citytripsconnections citytrip barcelonasunweb citytripsworld ticket center vliegticketskras reizen

Casa Míla

Wat wij ten zeerste kunnen aanraden is een citytrip naar Barcelona. Barcelona is een prachtige stad, gelegen in het evenzo schitterende Catalonië. Catalonië ligt in Spanje en kent fantastische landschappen, met schitterende heuvels en zelfs een indrukwekkende en mysterieuze berg in Montserrat.

Een citytrip naar Barcelona is om meerdere redenen absoluut aan te raden. Barcelona is erg groot, mooi, indrukwekkend en kent vele bezienswaardigheden. Het eten is er lekker, de winkels zijn er mooi, het klimaat is er heerlijk. Daarnaast kun je ook genieten van een zon, zee en strand vakantie.

Voor iedereen valt er wel wat leuks te beleven. Je kunt zelfs de beste voetballers ter aarde aanschouwen in het Camp Nou van FC Barcelona, waar onder andere Messi, Neymar, Suarez, Iniesta en Xavi voetballen. En wie wil dat nou niet?

Vergelijk HIER direct alle citytrips naar Barcelona!

Wat is het Casa Míla?

Het Casa Míla is ontworpen door architect Antoni Gaudí. Gaudi, geboren in 1852 en gestorven in 1926, is een van de bekendste architecten uit de geschiedenis van Spanje. Misschien wel zelfs uit de geschiedenis van heel de wereld. Gaudí heeft bijzonder veel sporen achter gelaten in Barcelona en veel kunstenaars en architecten van de huidige tijd nemen nog een voorbeeld aan Antoni Gaudí. Een ander bekend werk van hem is de Casa Míla.

Casa Míla barcelona

De Casa Míla is een prachtig appartementencomplex, maar het is niet zomaar een appartementencomplex. De buitenkant is golvend, waardoor je een erg mooi effect krijgt. Het is zelfs zo dat het wel een optische illusie lijkt wanneer je erg vanaf de buitenkant naar kijkt. Casa Míla is misschien wel een van de knapste en bekendste werken van Antoni Gaudí en je moet het eigenlijk in het echt zien om te begrijpen waarom dit zo is. Daarom mag deze bezienswaardigheid ook zeker niet ontbreken op je lijstje wanneer je besluit een citytrip naar Barcelona te maken.

Meer over Casa Míla

Het Casa Míla werd gebouwd voor de adellijke familie Míla. Onder leiding en door de ideeën van Gaudí werd een zo luxe en mooi gebouw mogelijk gebouwd. Hierdoor kon de rijke familie Míla heerlijk genieten van hun appartementencomplex. Het gebouw wordt ook wel eens La Pedrera genoemd. La Pedrera staat voor De Steengroeve, het is een Catalaans woord. Caixa Catalunya is nu de bezitter van het Casa Míla, die het voor zo’n 7 miljard pesetas kocht en restaureerde. Het Casa Míla is ook erkend als werelderfgoed door UNESCO.

Ook mede hierdoor trekken jaarlijks ontelbaar veel toeristen naar dit prachtige gebouw toe om het te bewonderen. De rijkdom, macht, maar bovenal de ongekende intelligentie om dit te bedenken straalt van het complex af. Antoni Gaudí mag met recht een geniale architect worden genoemd, aangezien ook het idee voor de huidige Sagrada Família, een van de belangrijkste kerken van Spanje, van hem komt. Al met al zijn er dus genoeg redenen te bedenken waarom jij een citytrip naar Barcelona moet plannen en waarom jij een bezoek moet brengen aan de Casa Míla. Het pand is dusdanig mooi, indrukwekkend en bijzonder dat het zonde zou zijn om hem over te slaan. Veel plezier!

Over ons: citytripbarcelona

CitytripBarcelonaXL.be is de website in België om en leuke citytrip te vinden naar de prachtige stad Barcelona. Voor vergelijken ga je naar onze aanbiedingen pagina, voor informatie bezoek je de zijbalk met alle categorieën!

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*